• Naše žiačky ôsme na Majstrovstvách Slovenska v malom futbale žiačok

          • V dňoch 5. – 6. júna 2018 sa na štadióne Národného tréningového centra v Poprade uskutočnil 7. ročník  prestížneho „Školského pohára“ v malom futbale určeného pre žiakov a žiačky základných škôl a gymnázií s osemročným štúdiom. Na celoslovenské finále postúpili najlepšie dievčenské a chlapčenské družstvá, ktoré zvíťazili na krajských majstrovstvách. Za košický kraj to boli naše dievčatá z gymnázia v Dobšinej a chlapci z Michaloviec. Do turnaja sa cez okresné a krajské kolá zapojilo spolu 1577 tímov, z toho 1056  chlapčenských a 521 dievčenských, čo predstavuje spolu 15 770 účastníkov.

            Keďže v Poprade šlo o celoslovenské kolo s počtom asi 160 súťažiacich, konal sa turnaj 2 dni. Prvý deň sa hrali zápasy v skupinách, kde sme obsadili 4. miesto, čo nás posunulo do bojov o 5.- 8. miesto na druhý deň. Tu sme odohrali 2 dobré zápasy proti dievčatám z Bratislavy a Vrbového (2:1, resp. 3:1) a v celkovom súčte sme obsadili 8. miesto. Aj napriek tomu, že sa nám turnaj nevydaril podľa našich predstáv, môžeme vyjadriť maximálnu spokojnosť s celkovým výsledkom. Veď už postup na celoslovenské finále je obrovský úspech. Spomedzi všetkých družstiev dievčat sme boli so ZŠ Vrbové asi jediné, ktoré sú futbalovo „odchované“ len doma a v škole na hodinách telesnej výchovy a nefungujeme pod hlavičkou futbalového klubu. A aj tu sme hrali len s 3 striedajúcimi hráčkami, takže ich kondička opäť  dostala riadne zabrať. O to je náš úspech cennejší.

            Počas dvoch turnajových dní bol zabezpečený aj bohatý sprievodný program. Prebiehali súťaže o vecné ceny v presnosti streľby na bránku, v rýchlosti strely a v nohejbale. V stredu prebehla autogramiáda slovenského exreprezentanta vo futbale Mareka Saparu, ktorý bol zároveň aj ambasádorom celého projektu. So svojim exhibičným programom vystúpila freestylová skupina Hands Up Crew. V utorok večer sme mali zabezpečený voľný vstup do Aquacity s laserovou show, kde sa všetci účastníci  odreagovali v bazénoch a na toboganoch. Počas turnaja sme bývali v hoteli Satel, čo si dievčatá tiež poriadne užili. Celá akcia bola sponzorovaná spoločnosťou DEMI Šport plus, vďaka ktorej škola získala kompletnú sadu futbalových dresov, tašku a lopty a dievčatá dostali tričká, športové fľaše a rôzne reklamné predmety.

            A na záver už len skonštatujem: perfektná akcia a organizácia, perfektní ľudia, super program a zážitky. Ale hlavne opäť raz zvíťazil šport a deti, ktoré robia niečo navyše oproti svojim rovesníkom. Ako učiteľka telesnej výchovy som na tieto dievčatá veľmi hrdá. Veď okrem tejto súťaže sa nám v tomto školskom roku darilo aj v iných športoch. Ale o nich už v inom článku v septembri.

            Našim dievčatám sa chcem ešte raz poďakovať za vzornú reprezentáciu školy a mesta a ešte raz im blahoželám k celkovému účinkovaniu od okresného kola až po celoslovenské finále. Opäť sme raz potvrdili, že aj malá škola s menším počtom žiakov vie dosiahnuť výborný výsledok na najvyššej úrovni. Zúčastnené žiačky: Kristína Fedorová, Kristína Horká, Viktória Chrenková, Petra Terrajová, Viktória Tokarčíková, Tamara Tomášiková, Kristína Turicová, Michaela Kašparová.

          • Školský výlet - Zádielská dolina

          • Pred najobľúbenejším zvonením školského roka je dobrým zvykom v slovenských základných a stredných školách čas výletov, exkurzií a turistických vychádzok, s ktorými je spojené  spoznávanie  krás Slovenska.  Jedným z nezabudnuteľných zážitkov žiakov Gymnázia Dobšiná bol tohto roku aj výlet do Zádielskej tiesňavy.  Úžasný prírodný výtvor vznikol neúnavnou činnosťou vody, ktorá si milióny rokov hľadala cestu vápencovými vrstvami.  Na náučnom chodníku sme obdivovali skalné bralá, kolmé steny a skalné útesy Slovenského krasu. Slnečné počasie sa náhle zmenilo a poslednú časť trasy sme absolvovali v daždi. Krása Zádielskej doliny je očarujúca bez ohľadu na počasie, a fotky majú pre nás pridanú hodnotu zmoknutých vlasov a čvachtania v topánkach. Túto nádhernú prechádzku sme absolvovali vďaka finančnej podpore Mestských lesov Dobšiná s.r.o.. Ďakujeme im za sponzorský dar!

      • Kontakty

        • Spojená škola, Zimná 96, Dobšiná, organizačná zložka Gymnázium, SNP 607, Dobšiná
        • 058 7941278
        • SNP 607, 04925 Dobšiná Slovakia
        • 42243271
        • 2023328241
        • Mgr. Ondrej Dovalovský
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje