• Informatívne stretnutie rodičov
          • Informatívne stretnutie rodičov

          • Oznamujeme rodičom žiakov 5. a 9. ročníka ZŠ, že dňa 20. 3. 2014 (štvrtok) od 1530 hod. sa v budove gymnázia uskutoční stretnutie rodičov a vedenia školy, na ktorom bude podaná informácia o možnostiach a podmienkach štúdia v školskom roku 2014/2015.

        • Živá červená stužka
          • Živá červená stužka

          • Aj v tomto školskom roku sa naše gymnázium zapojilo do celoslovenskej kampane „Červené stužky“, symbolu boja proti AIDS.
            (foto v albume Červená stužka). S prvými aktivitami sme začali už v októbri, keď sme sa zapojili do výtvarnej súťaže a navrhovali sme pohľadnice. Na celoslovenskom kole nás svojimi výtvarnými prácami reprezentovali naše študentky Janka Štrignerová, Zuzana Bendíková Kristína Palacková.

            V spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Rožňave sme si hravou formou zopakovali vedomosti o AIDS. Naša kampaň vyvrcholila dňa 2.12.2013, keď sme vytvorili „živú červenú stužku“. Zapojili sa nielen študenti, ale aj naši učitelia.

            Čo by sme mali vedieť? AIDS je infekčné ochorenie spôsobené vírusom HIV, ktoré vedie k strate imunity, teda obranyschopnosti človeka.
            Vírus HIV sa môže preniesť:

            1. Nechráneným sexuálnym stykom
            2. Krvou a krvnými derivátmi
            3. Z matky na plod

            HIV sa nemôže preniesť:

            1. Bodnutím hmyzom – komáre, kliešte, muchy
            2. Pri bežnom spoločenskom styku – napríklad podaním ruky
            3. Spoločným používaním kuchynského riadu
            4. Pri používaní WC, sprchy, bazénu a sauny
        • Technická olympiáda 3.12.2013
          • Technická olympiáda 3.12.2013

          • Dňa 3.12.2013 sa uskutočnilo obvodné kolo Technickej olympiády. V kategórii A žiaci tercie A. Molčanová a L.Haviarik zvíťazili. Získali prvé miesto a postupujú na krajské kolo do Košíc. V kategórii B žiak sekundy M. Dovalovský získal krásne druhé miesto. Foto v albume Technická olympiáda 3.12.2013.

        • Aerobic - Krajské kolo KE
          • Aerobic - Krajské kolo KE

          • Dňa 19.10.2013  (utorok) sa uskutočnilo v Košiciach Krajské  kolo v aerobiku jednotlivcov SŠ. Tri z našich žiačok sa umiestnili v prvej desiatke a postupujú na celoslovenské kolo do Bratislavy. Sú to: Viki Vesterová a Vierka Vesterová zo IV.B a Tinka Valentková z III.B. Srdečne blahoželáme a držíme palce na finále v BA 4. februára 2014!

        • Cezpoľný beh 2013
          • Cezpoľný beh 2013

          • Jakub Haviarik na Majstrovstvách Slovenska v cezpoľnom behu

            Jakub Haviarik, žiak gymnázia v Dobšinej, dosiahol postup na celoslovenské kolo po dvoch suverénnych víťazstvách – najprv v obvodnom kole, ktoré sa uskutočnilo u nás v Dobšinej dňa 1.10.2013, a následne na krajskom kole v Kysaku dňa 15.10.2013. Majstrovstvá Slovenska sa organizovali 22.10.2013 v Závažnej Porube.

            Jakub nastúpil na štart napriek tomu, že nebol zdravotne v poriadku. Po perfektom výkone, kde musel bojovať nielen s konkurenciou najlepších 30 bežcov z celého Slovenska, ale aj so svojimi zdravotnými problémami, obsadil nakoniec výborné 16. miesto. Na základe svojich očakávaní po minuloročných výsledkoch – v roku 2011 skončil na MS na 2. mieste – bol Jakub sklamaný. Ale všetci, hlavne športovci, vieme, že výsledok na takejto súťaži je podmienený mnohými faktormi a zdravie je z nich rozhodujúce. Nie je to náhodný výsledok, je to tvrdá systematická príprava, pevný režim dňa, životný štýl, zainteresovanosť rodičov, školy.

            A ešte niečo o Jakubovi. Počas celého osemročného štúdia na našej škole reprezentoval svoju školu, mesto Dobšiná, okres aj kraj  v množstve ďalších športových súťaží:  atletika – vytrvalostné behy, hod kriketkou, volejbal, basketbal, futbal (minulý školský rok bol členom futbalového družstva žiakov Gymnázia v Dobšinej, ktoré postúpilo až na Majstrovstvá Slovenska do Trnavy), reprezentoval nás aj na medzinárodných športových olympiádach družobných miest v Kobióri, Sajószentpéteri, Dobšinej. Nie je ale len vynikajúci športovec, je aj žiakom s výbornými vyučovacími výsledkami, zapája sa do vedomostných súťaží, je priateľsky, milý, obľúbený v kolektíve. Jednoducho sen každého učiteľa. Vzhľadom k tomu, že tento rok maturuje a odchádza z našej školy, prajeme mu ešte veľa, veľa  úspechov.

             A aby som nezabudla aj na ďalších žiakov, ktorí nás reprezentovali v cezpoľnom behu:

            Obvodné kolo:  Tomáš Mihálik – 3. miesto, Ariana Palme – 1. miesto, Veronika Kontúľová – 3. miesto /všetci postúpili na krajské kolo/,  Matúš Šipula, 4. miesto, Lukáš Haviarik – 8. miesto, Dominik Mol – 18. miesto, Vladimír Hric – 36. miesto, , Janka Garanová Krišťáková – 6. miesto, Daniela Lakatošová – 19. miesto, Katarína Lakatošová – 20. miesto, Alena Orosová – 22. miesto.

            Krajské kolo: Tomáš Mihálik – 25. miesto, Ariana Palme – 24. miesto, Veronika Kontúľová – 16. miesto.

            Do galérie Cezpoľný beh 2013 boli pridané fotografie.

        • Perfektný deň na Gymnáziu v Dobšinej
          • Perfektný deň na Gymnáziu v Dobšinej

          • Dnes, 29.10.2013 (utorok) sme mali Deň otvorených dverí Gymnázia Dobšiná. Začiatok prezentácie školy bol v reštaurácií Tri ruže s následným presunom do priestorov Gymnázia Dobšiná.
            Radi sme privítali na našej škole všetkých, ktorí si našli čas a prišli sa k nám pozrieť. Prezreli si priestory našej školy, aktívne sa zapojili do vyučovacích hodín, zasmiali sme sa, zabavili a všetci sa tešíme na JESENNÉ PRÁZDNINY :-)
            Foto v galérii...

        • Aerobic 10.10.2013
          • Aerobic 10.10.2013

          • Dňa 10.10:2013 (štvrtok) sa uskutočnilo obvodné kolo aerobicu SŠ chlapcov a dievčat. Foto v albume.

            Vyhodnotenie:

            dievčatá:
            1.miesto - Monika Kolláriková  GYM VI.A
            2.miesto - Viktória Vesterová GYM IV.B
            3.miesto - Martina Valentková GYM III.B

            chlapci:
            1.miesto - Tomáš Slivenský GYM VI.A
            2.miesto - Marek Timár GYM VII.A
            3.miesto - Vladimír Baluch SOŠ obchodu a služieb RV

            Víťazom ako aj ďalším postupujúcim na krajské kolo v Košiciach blahoželáme.

        • Aerobic 4.10.2013
          • Aerobic 4.10.2013

          • V piatok 4.10.2013 sa uskutočnilo školské kolo aerobiku chlapcov a dievčat SŠ. Na obvodné kolo 10.10.2013 postupujú: I. Bussányiová, G. Černajová, J. Garanová-Krišťáková, S. Holmoková, J. Jakobej, M. Kolláriková, N. Marková, D. Palacková, T. Slivenský, M. Valentková, V. Vesterová, V. Vesterová.

        • SÚŤAŽ "Ako išlo tričko z Gymnázia v Dobšinej na vandrovku"
          • SÚŤAŽ "Ako išlo tričko z Gymnázia v Dobšinej na vandrovku"

          • Pravidlá:

            • pošlite Vašu prázdninovú fotku z výletu, akcie, na ktorej máte oblečené tričko s logom našej školy na gymdobs@gmail.com
            • pridajte k nej krátky komentár (kto, kde, prečo)
            • fotky môžete posielať do 10.10.2013


            Porota zo zaslaných fotiek vyberie tú najoriginálnejšiu a jej autora, príp. aktéra odmeníme :-) V prípade, že fotku zasielať nebudete, podajte túto info ďalším spolužiakom, príp. ju zdieľajte.

        • Nová interaktívna tabuľa
          • Nová interaktívna tabuľa

          • Za finančnú pomoc bez ktorej by táto učebná pomôcka nemohla byť zakúpená, ďakujeme našim sponzorom:

            1. Slovenské elektrárne a.s.
            2. MG Spedition Rožňava
            3. Mestské lesy Dobšiná, spol. s.r.o.
            4. Kovostroj a.s. Dobšiná
            5. Ján Mihók, Dobšiná
            6. Jozef Slivenský, Dobšiná
            7. Ing. Miloš Gál, Vlachovo
            8. ASTOM-4PS s.r.o. Dobšiná
            9. Mgr. Jozef Vozár
            10. SILICON, a.s. Dobšiná
            11. MUDr. Ingrid Gallová, Dobšiná
            12. MUDr. Ľubica Kušnierová, Henckovce
        • Aj naša škola bude tancovať karičku ...
          • Aj naša škola bude tancovať karičku ...

          • Tancujúce mesto - Košice, 26. júna 2013
            Tradičný folklór v modernom meste počas výnimočného európskeho roka kultúry. Tanec karička na košickej Hlavnej ulici v interpretácii stoviek obyvateľov a návštevníkov mesta. Aj naša škola bude tancovať karičku ...

        • Študentský ples 10.3.2013
          • Študentský ples 10.3.2013

          • Gymnazisti z Dobšinej sa zabávali na 5. študentskom plese s tematickým zameraním „RETRO“. Foto si pozrite v albume Študentský ples 10.3.2013.

            Kvintáni a septimáni sa postarali o výzdobu a celkový vzhľad tanečnej sály a ohúrili v rámci programu profesionálnymi tanečnými vstupmi. Študenti II.B pripravili ples organizačne, študentky III.B zvládli finančné zabezpečenie.

            Finančne ples podporila Rodičovská rada pri Gymnáziu Dobšiná,  Mestské lesy Dobšiná, obecný úrad  Nižná Slaná a obecný úrad Slavošovce, a náš bývalý študent Ľubo Breznen z Gemerskej Polomy.

            Netradičnou formou „zasponzorovala“ ples country kapela Bažanti z Rožňavy, ktorí nám zahrali v rámci zábavy jedno celé tanečné kolo úplne zdarma. Takéto country spestrenie malo u všetkých plesajúcich obrovský úspech. Zo začiatku každý iba počúval krásny spevácky prejav speváčky, študentky II.B Janky Kleinovej, potom ich hra ovládla náladu a roztancovala celú sálu  a Bažanti museli zahrať prídavok.

            Občerstvenie na stoly vo forme vynikajúcich zákuskov v troch farbách napiekla rodina Fifiková  a čerstvé pagáče nám venovala Reštaurácia Tri ruže Dobšiná. O bohatú tombolu sa postarali sponzori, ktorým veľmi pekne ďakujeme. Hlavnú cenu do tomboly 5. Študentského plesu Gymnázia Dobšiná dal primátor mesta Dobšiná  pán Karol Horník, ktorý  študentom urobil radosť dotykovým mobilom a praktickými študentskými pomôckami,  ďalšou zaujímavou cenou sa stal prelet vrtuľníkom počas akcie Dobšinský kopec, ktorú venoval pán  Marcel Kollárik a tiež od neho sú voľné vstupenky na sprievodné akcie tohto podujatia. Študenti vyhrali v tombole darčekový kôš od Penziónu Calisto, športové potreby od VED Dobšiná, od firmy KAMIsport, od Vinárne –Zuzka Fusková, od pani profesorky PaedDr. Moniky Leškovej, ďalej boli v tombole poukazy na kadernícke služby kaderníctva Andrea z Dobšinej a kaderníctva Tophair z Rožňavy, kozmetické balíčky, knihy, perá, darčekové predmety, tričká, detské šampanské a študentmi obľúbené výherné poukazy na jednotky za aktivitu, či „jednorázovú neskúšačku“ z predmetu vyučovaného darcom. Aj touto cestou ďakujeme za podporu obecným úradom Vlachovo, Betliar, Gemerská Poloma, Rejdová, rodinám Hricovej, Mihókovej, Molčanovej, Hlaváč-Ďuránovej, Ondruškovej, p. Bussányimu firmám Otoprint, VED Dobšiná, Komunálna poisťovňa, paniam profesorkám Mgr. Flešár-Pálosovej, Mgr. Fafrákovej, Ing. Turicovej, Ing. Zahoranskej, Mgr. Lenkeyovej, PaedDr. Ďurajovej.

            Hlavne ďakujeme vedeniu školy, že nám umožnili uskutočniť takúto nádhernú akciu, a všetkým profesorom, ktorí sa spolu plesu zúčastnili.

            Veríme, že fotky, ktoré nám na objednávku prišiel urobiť náš bývalý študent Lukáš Koska, budú nádherné a nedovolia nám zabudnúť na noc plnú tanca v spoločnosti spolužiakov. Tešíme sa, že nás svojou účasťou prišli podporiť naši bývalí študenti.

            Radosť sme urobili našim najmladším študentom, prímanom a sekundánom, keď sme so súhlasom ich rodičov pozvali na ples aj ich. Myslím, že sa zabávali super, ich správanie na parkete tomu nasvedčovalo.

            Veríme, že túto tradíciu budú na základe dnešného večera na Gymnáziu v Dobšinej naďalej udrživať.

        • Výsledky prijímacích skúšok
          • Výsledky prijímacích skúšok

          • Druhé kolo prijímacích skúšok do prvého ročníka 4-ročného aj 8-ročného štúdia sa uskutoční 18.júna 2013 (utorok). Výsledky prijímacích skúšok do prvého ročníka na 4-ročné a 8-ročné štúdium pre školský rok 2013/2014 nájdete v module Prijímacie skúšky.

        • Naši futbalisti postúpili na Majstrovstvá Slovenska
          • Naši futbalisti postúpili na Majstrovstvá Slovenska

          • Majstrovstvá Slovenska vo futbale žiakov stredných škôl sa budú konať už 9. mája 2013 v Trnave. Naši chlapci sa na nich prebojovali po dvoch úspešne odohratých kolách.

            Najprv zvíťazili v konkurencii piatich družstiev v obvodnom kole, ktoré sa konalo 30.apríla 2013 v Rožňave. Tento výborný výsledok ich posunul na krajské majstrovstvá do Košíc, ktorého sa zúčastnilo deväť víťazných družstiev z jednotlivých obvodných kôl košického samosprávneho kraja.

            Odtiaľ už dnes 8. mája pocestujú do Trnavy, aby si zajtra zmerali sily s najlepšími futbalistami z ďalších siedmych krajov SR. Držme im teda palce, nech úspešne reprezentujú našu školu, mesto, okres, kraj.

        • Tanečný festival stredných škôl KSK
          • Tanečný festival stredných škôl KSK

          • Naši študenti sa zúčastnili Tanečného festivalu stredných škôl KSK.

            V prvom dni súťaže sa predstavili  v disciplínach párových tancov naši septimáni Nikolka FifikováFilip Novotný. Druhý deň súťažili kolektívy  skupinových diskotancov. Nás reprezentovali kvintánky Monika Kolláriková, Inga Šmelková, Aďa Slavkovská, Kika Palacková a Dorota Kortišová.

            Naše šikovné kvintánky veľmi pekne zatancovali v choreografii Moniky Kollárikovej Turn Me On de  David Guetta & Nicki Minaj. Oba dni boli krásnym umeleckým zážitkom, plným vášne, radosti a krásnych pohybov. Naši študenti sa postavili na tanečný parket  v silnej konkurencii tanečníkov, spolu s nimi súťažili aj tanečníci z konzervatórií. Tance hodnotili profesionálni tanečníci s predsedom poroty p.Milanom Plačkom. Veríme, že v budúcom školskom roku sa súťaže zúčastnia aj ďalší tanečníci  z našej školy.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Zimná 96, Dobšiná, organizačná zložka Gymnázium, SNP 607, Dobšiná
      • 058 7941278
      • SNP 607, 04925 Dobšiná Slovakia
      • 42243271
      • 2023328241
      • Mgr. Ondrej Dovalovský
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje