• Beh ulicami obce Nižná Slaná

          • Dňa 12.10.2018 sa konal II. ročník Behu ulicami obce Nižná Slaná pod záštitou starostu obce Nižná Slaná p. Ing. J. Vielohu s účasťou žiakov ZŠ s MŠ Mlynky - Biele Vody, ZŠ Dobšiná, Gymnázium Dobšiná, Detský domov Dobšiná, ZŠ Rejdová, ZŠ Gemerská Poloma a ZŠ s MŠ Nižná Slaná. Našu školu reprezentovala terciánka Kristína Turicová. Vo svojej kategórii získala 1. miesto. Srdečne blahoželáme :-)

          • Cezpoľný beh

          • Dňa 25.9.2018 sa v Dobšinej konalo obvodné kolo v cezpoľnom behu. Naši športovci boli opäť úspešní. V kategórii žiačok ZŠ získala Kristína Turicová 2.miesto. Tím dievčat- Kristína Turicová a Janka Lachová získali tiež druhé miesto. Srdečne blahoželáme 😊Ďalej nás reprezentovali Viktória Gecelovská, Daniel Dovalovský, Boris Macko, Dávid Nagy a Lukáš Lacko. Ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa ďalších športových úspechov. Ďakujeme aj p.p.Monike Leškovej za úspešné vedenie našich športovcov.

            Do galérie Cezpoľný beh boli pridané fotografie.

          • Gymnázium Dobšiná vo svete Minecraftu

          • Naše gymnázium má svoju podobu aj vo svete kde nie sú žiadne osy, teda vo svete Minecraftu. Autorom videa je náš bývalý žiak, dnes už pán Ing. Ján Bezek (video bolo vytvorené v roku 2011). Pravda, po kompletnej renovácii budovy je niektoré jej zákutia už tažko spoznať. 

          • Biela pastelka

          • Naša škola sa aj tento rok zapojila do projektu pre nevidomých a zrakovo hendikepovaných Biela pastelka. Žiakov oktávy v ustálenom zložení Kristína Vlčeková a Dominik Mol ste mohli v piatok, 21.9. stretnúť aj v uliciach Dobšinej. 

            Do galérie Biela pastelka boli pridané fotografie.

          • Nádhera pod zemou i nad zemou

          • Žiaci 7.A triedy sa 20. septembra zúčastnia exkurzie "Nádhera pod zemou i nad zemou" organizovanou Gemerskou knižnicou Pavla Dobšinského v Rožňave, v rámci ktorej si prezrú Gombaseckú jaskyňu a gotické kostoly v Plešivci, Štítniku, Ochtinej, Koceľovciach, rovnako ako gotickú katedrálu a evanjelický kostol v Rožňave. 

          • Začiatok školského roka 2018/2019

          • Hoci sme sa všetci snažili letákové akcie s titulom "škola volá" ignorovať čo najdlhšie, kalendár je neúprosný a začiatok sa nezadržateľne blíži. Školský rok spolu zahájime v pondelok, 3.9.2018 o 8:00. 

          • Naše žiačky ôsme na Majstrovstvách Slovenska v malom futbale žiačok

          • V dňoch 5. – 6. júna 2018 sa na štadióne Národného tréningového centra v Poprade uskutočnil 7. ročník  prestížneho „Školského pohára“ v malom futbale určeného pre žiakov a žiačky základných škôl a gymnázií s osemročným štúdiom. Na celoslovenské finále postúpili najlepšie dievčenské a chlapčenské družstvá, ktoré zvíťazili na krajských majstrovstvách. Za košický kraj to boli naše dievčatá z gymnázia v Dobšinej a chlapci z Michaloviec. Do turnaja sa cez okresné a krajské kolá zapojilo spolu 1577 tímov, z toho 1056  chlapčenských a 521 dievčenských, čo predstavuje spolu 15 770 účastníkov.

            Keďže v Poprade šlo o celoslovenské kolo s počtom asi 160 súťažiacich, konal sa turnaj 2 dni. Prvý deň sa hrali zápasy v skupinách, kde sme obsadili 4. miesto, čo nás posunulo do bojov o 5.- 8. miesto na druhý deň. Tu sme odohrali 2 dobré zápasy proti dievčatám z Bratislavy a Vrbového (2:1, resp. 3:1) a v celkovom súčte sme obsadili 8. miesto. Aj napriek tomu, že sa nám turnaj nevydaril podľa našich predstáv, môžeme vyjadriť maximálnu spokojnosť s celkovým výsledkom. Veď už postup na celoslovenské finále je obrovský úspech. Spomedzi všetkých družstiev dievčat sme boli so ZŠ Vrbové asi jediné, ktoré sú futbalovo „odchované“ len doma a v škole na hodinách telesnej výchovy a nefungujeme pod hlavičkou futbalového klubu. A aj tu sme hrali len s 3 striedajúcimi hráčkami, takže ich kondička opäť  dostala riadne zabrať. O to je náš úspech cennejší.

            Počas dvoch turnajových dní bol zabezpečený aj bohatý sprievodný program. Prebiehali súťaže o vecné ceny v presnosti streľby na bránku, v rýchlosti strely a v nohejbale. V stredu prebehla autogramiáda slovenského exreprezentanta vo futbale Mareka Saparu, ktorý bol zároveň aj ambasádorom celého projektu. So svojim exhibičným programom vystúpila freestylová skupina Hands Up Crew. V utorok večer sme mali zabezpečený voľný vstup do Aquacity s laserovou show, kde sa všetci účastníci  odreagovali v bazénoch a na toboganoch. Počas turnaja sme bývali v hoteli Satel, čo si dievčatá tiež poriadne užili. Celá akcia bola sponzorovaná spoločnosťou DEMI Šport plus, vďaka ktorej škola získala kompletnú sadu futbalových dresov, tašku a lopty a dievčatá dostali tričká, športové fľaše a rôzne reklamné predmety.

            A na záver už len skonštatujem: perfektná akcia a organizácia, perfektní ľudia, super program a zážitky. Ale hlavne opäť raz zvíťazil šport a deti, ktoré robia niečo navyše oproti svojim rovesníkom. Ako učiteľka telesnej výchovy som na tieto dievčatá veľmi hrdá. Veď okrem tejto súťaže sa nám v tomto školskom roku darilo aj v iných športoch. Ale o nich už v inom článku v septembri.

            Našim dievčatám sa chcem ešte raz poďakovať za vzornú reprezentáciu školy a mesta a ešte raz im blahoželám k celkovému účinkovaniu od okresného kola až po celoslovenské finále. Opäť sme raz potvrdili, že aj malá škola s menším počtom žiakov vie dosiahnuť výborný výsledok na najvyššej úrovni. Zúčastnené žiačky: Kristína Fedorová, Kristína Horká, Viktória Chrenková, Petra Terrajová, Viktória Tokarčíková, Tamara Tomášiková, Kristína Turicová, Michaela Kašparová.

          • Záver školského roka

          • Máme za sebou ďalší školský rok. O tom, aký bol úspešný svedčí aj mnoho ocenení udeľovaných na jeho konci za reprezentovanie školy na rôznych vedomostných a športových súťažiach. Všetkým oceneným gratulujeme a všetkým našim žiakom prajeme krásne prežitie letných prázdnin! :)

            Ocenení žiaci:

            Hlavná cena

            1. Kristína Turicová – II. A – šport, vedomostné súťaže 
            2. Viktória Chrenková – I. A – šport, umenie, vedomostné súťaže
            3. Petra Terrajová – I. A – šport, vedomostné súťaže
            4. Miroslav Herčka – II. A – šport, vedomostné súťaže, korešpondenčné semináre
            5. Jana Lachová – III. A – šport, vedomostné súťaže 

            Olympiády a SOČ – starší

            1. Marián Turic – VII. A 
            2. Sofia Herčková – VI. A 
            3. Marek Rybár – VII. A 
            4. Aleš Tompoš – VII. A 
            5. Dominik Mol – VII. A 

            Olympiády a SOČ – mladší

            1. Jana Novotná – III. A
            2. Miroslav Herčka – II. A 
            3. Petra Terrajová – I. A
            4. Lucia Liptáková – III. A
            5. Viktória Gecelovská – III. A
            6. Viktória Chrenková – I. A
            7. Sarah Šmelková – IV. A

            Umenie – mladší

            1. Miloš Macko Beluš – II. A
            2. Viktória Chrenková – I. A
            3. Viktória Graffová – II. A

            Šport – starší

            1. Marek Rybár – VII. A
            2. Aleš Tompoš – VII. A                  
            3. Dominik Mol – VII. A
            4. Miloslav Varga – VII. A

            Šport – mladší

            1. Kristína Horká – I. A 
            2. Kristína Turicová – II. A 
            3. Tamara Tomašíková – II. A 
            4. Viktória Chrenková – I. A

            Korešpondenčné/online súťaže – starší

            1. Martin Dovalovský – VI. A
            2. Peter Dovalovský – VI. A

            Korešpondenčné/online súťaže – mladší

            1. Miroslav Herčka – II. A 

            Práca na školskom časopise

            Anna Mihóková – VI. A 

            Sofia Herčková – VI. A

          • Školský výlet - Zádielská dolina

          • Pred najobľúbenejším zvonením školského roka je dobrým zvykom v slovenských základných a stredných školách čas výletov, exkurzií a turistických vychádzok, s ktorými je spojené  spoznávanie  krás Slovenska.  Jedným z nezabudnuteľných zážitkov žiakov Gymnázia Dobšiná bol tohto roku aj výlet do Zádielskej tiesňavy.  Úžasný prírodný výtvor vznikol neúnavnou činnosťou vody, ktorá si milióny rokov hľadala cestu vápencovými vrstvami.  Na náučnom chodníku sme obdivovali skalné bralá, kolmé steny a skalné útesy Slovenského krasu. Slnečné počasie sa náhle zmenilo a poslednú časť trasy sme absolvovali v daždi. Krása Zádielskej doliny je očarujúca bez ohľadu na počasie, a fotky majú pre nás pridanú hodnotu zmoknutých vlasov a čvachtania v topánkach. Túto nádhernú prechádzku sme absolvovali vďaka finančnej podpore Mestských lesov Dobšiná s.r.o.. Ďakujeme im za sponzorský dar!

          • Súťaž družstiev prvej pomoci!

          • Dňa 13.júna 2018 sa konala zdravotnícka súťaž DRUŽSTIEV PRVEJ POMOCI  organizovaná SČK v Rožňave. Našu školu reprezentovali 3 družstvá. Mladší študenti získavali cenné skúsenosti a zručnosti nevyhnutné pri záchrane života a zdravia. Preukázali nielen teoretické vedomosti ale aj perfektnú tímovú spoluprácu pri praktickom poskytovaní prvej pomoci.

            Družstvo stredoškolákov v zložení kapitán Marek Rybár a členovia Aleš Tompoš, Marian Turic, Dominik Mol a Sofia Herčková boli príjemným prekvapením celej súťaže. A nielen prekvapením, ale aj horúcim favoritom súťaže. Prvú pomoc poskytovali s rozvahou, poradili si s rôznymi situáciami, úrazmi a zraneniami. Iba malé zaváhanie spôsobilo, že im uniklo prvé miesto a skončili druhí. Pre nás sú aj tak víťazi. V tejto súťaži nejde o farbu kovu, tá je nepodstatná. Najdôležitejšie je, že sú pripravení neodkladne poskytnúť prvú pomoc. Veď o živote často krát rozhodujú sekundy a preto je dôležité poskytnúť pomoc rýchlo a správne, ešte pred príchodom záchrannej služby.

            Ďakujeme všetkým študentom za reprezentáciu školy a k dosiahnutým výsledkom srdečne blahoželáme.

            Ing. Renáta Turicová

          • Naša škola pokračuje v úspešnom športovom ťažení....

          • Okresné kolo v atletike žiakov a žiačok, Rožňava, 21.máj 2018

            Súťaž jednotlivcov – stupne víťazov:

            1. miesto: Janka Lachová – beh na 300m

            1. miesto: Kristína Turicová – beh na 800m

            Obe pretekárky postúpili na krajské kolo do Košíc dňa 12.6.2018.

            3. miesto: Kristína Horká – beh na 60m

            2. miesto: štafeta 4x60m dievčat – Kristína Fedorová, Viktória Tokarčíková, Kristína Horká, Janka Lachová

            Súťaž družstiev:

            2. miesto: dievčatá - Janka Lachová, Kristína Turicová, Kristína Horká, 

            Kristína Fedorová, Zdenka Terrajová, Tamara Tomášiková, Viktória Gecelovská

            5. miesto: chlapci – Daniel Dovalovský, Miroslav Herčka, Lukáš Lacko, Boris Macko, Arnold Nagy, Marko Žori

          • Malý futbal žiačok - krajské kolo

          • 1. miesto na krajskom kole žiačok v malom futbale

            18.mája 2018 sa konalo krajské kolo v malom futbale žiačok v Trebišove. Po vylosovaní sme hrali v skupine so ZŠ Sečovce a ZŠ Strážske. Po výsledkoch 3:1 a 4:0 sme postúpili z prvého miesta v skupine a stretli sme sa so silným súperom zo Spišskej Novej Vsi. Po dramatickom zápase a stave 2:2 prišli na rad pokutové kopy, ktoré rozhodli v náš prospech. Týmto zápasom sme sa dostali až do finále, ktoré sme vyhrali 2:0. Po týchto vynikajúcich výsledkoch sme postúpili na celoslovenské kolo, ktoré bude 5.- 6. júna 2018 v Národnom tréningovom centre SFZ v Poprade.

            Dievčatám patrí veľké poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy, ich bojovnosť a húževnatosť počas celého turnaja. Oba turnaje vynikajúco zvládli aj po kondičnej stránke, pretože sme hrali len so 7 hráčkami, t.j. mali sme len 2 striedajúce. Keďže bol hrací čas 2x10 minút a odohrali spolu 4 zápasy, t.j. spolu 80 minút, ich „kondička dostala naozaj riadne zabrať“. Ostatné družstvá hrali celý turnaj s 10 hráčkami. Dievčatá k hre pristupovali veľmi zodpovedne, hrali takticky ale hlavne srdiečkami. Ich hru pochválili aj ostatní tréneri a organizátor a označili ich za prekvapenie turnaja. Za zmienku ešte stojí údaj - 11 strelených a len 3 inkasované góly.

            Zúčastnené žiačky: Kristína Fedorová, Kristína Horká, Viktória Chrenková, Petra Terrajová, Viktória Toakrčíková, Tamara Tomášiková, Kristína Turicová.

             

          • Malý futbal žiakov

          • 4.mája 2018 sa zúčastnili chlapci z prímy a sekundy pod vedením pána učiteľa Stanislava Prokopa na okresnom kole v malom futbale žiakov. Napriek tomu, že získali len umiestnenie v skupine, patrí im poďakovanie a pochvala za vzornú reprezentáciu školy. Zúčastnení žiaci:

            Nikolas Grančák, Matúš Marciš, Manuel Kordovan, Jakub Sklenár, Boris Macko, Michal Seman, Peter Dunajský.

          • Poďakovanie

          • Ďakujem Robovi Šimkovi a kapele MASSRIOT za pozdrav z pódia a pozornosť, ktorú venoval on a celá kapela našim žiakom na tohtoročných Dňoch mesta Dobšiná!

    • Kontakty

      • Spojená škola, Zimná 96, Dobšiná, organizačná zložka Gymnázium, SNP 607, Dobšiná
      • 058 7941278
      • SNP 607, 04925 Dobšiná Slovakia
      • 42243271
      • 2023328241
      • Mgr. Ondrej Dovalovský
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje