• Architektonické a prírodné detaily - výtvarná súťaž

          • Dňa 17.5.2018 sa v Dobšinej konala výtvarná súťaž žiakov materských škôl, základných škôl a príslušných ročníkov osemročných gymnázií. Našu školu reprezentovali sekundáni Viktória Graffová, Kristína Turicová a Miloš Macko Beluš. Ocenené práce: Viktória Graffová a Kristína Turicová. Srdečne blahoželáme :-)

          • Ocenení žiaci

          • Táto súťaž ukázala, že gymnazisti sa zúčastňujú aj na športových súťažiach organizovaných mestom a umiestňujú na stupňoch víťazov:

            1. miesto: Kristína Horká

            1. miesto: Janka Lachová

            2. miesto: Kristína Turicová

            3. miesto: Viktória Tokarčíková

            Spolu bežalo v jednotlivých kategóriách za našu školu 16 žiakov.

            Každoročne sa na Behu podieľame aj organizačne – ako pomocníci v cieli to boli aj tento rok žiaci septimy – Radka Farkašová, Lukáš Haviarik a Marian Turic. Z rovnakej triedy nás v rámci záchranárov zo Slovenského červeného kríža v Rožňave zastupovali Marek Rybár a Aleš Tompoš, ktorí museli zasahovať v menších prípadoch po vyčerpaní z behu. Ale tak by to asi malo byť – vydať zo seba na trati všetko

          • KPR - kardiopulmonálna resustitácia

          • V Európe približne 700.000 osôb ročne zomrie na zlyhanie srdcovocievnej činnosti. Len jeden človek z 20 zasiahne v situácii, ak niekomu náhle zlyhá srdcovocievna činnosť mimo nemocničného prostredia. Naši žiaci sexty a septimy si vyskúšali, ako v podobnej situácii postupovať. 

          • Tvorivé hodiny fyziky

          • Veru aj takto môže vyzerať projekt na hodinu fyziky! Na fotografii Marian Turic zo septimy so svojim vlastnoručne zhotoveným strojom času :)

          • Futbal žiačok

          • 11. mája 2018 sa zúčastnili dievčatá z prímy a sekundy pod vedením pani učiteľky Moniky Leškovej na okresnom kole v malom futbale žiačok. Na turnaji sa z rožňavského okresu zúčastnili ešte ZŠ Zlatá Rožňava, ZŠ Pionierov Rožňava, ZŠ Juh Rožňava, ZŠ Slavošovce a ZŠ Štítnik. Po všetkých vyhratých zápasoch a jednej remíze sme zaslúžene postúpili na majstrovstvá kraja, ktoré sa konali 18.mája 2018 v Trebišove.

            Zúčastnené žiačky: Kristína Horká, Viktória Chrenková, Michaela Kašparová, Petra Terrajová, Viktória Tokarčíková, Tamara Tomášiková, Kristína Turicová.

            Do galérie Futbal žiačok boli pridané fotografie.

          • Návšteva hasičskej zbrojnice

          • Vo štvrtok, 10.5. sme sa išli pozrieť na hasičskú stanicu v Dobšinej. Keď sme tam dorazili, hasiči sa nám predstavili a poukazovali nám čo všetko sa nachádza na stanici. Vysvetľovali nám, na čo to všetko slúži. Bolo tam veľa miestností a v každej bolo niečo iné. Dokonca sme zistili, že ak sa niečo stane, tak musia všetko stihnúť do 1 minúty. Zošmyknú sa po vysokej hasičskej tyči. Ukázali nám aj hasičské autá, oblečenie a náradie. Na tejto exkurzii s nami boli pani profesorka Lešková a náš triedny pán profesor Lux. Nakoniec sme sa s hasičmi rozlúčili a išli domov. 

            Andrea Kašparová, žiačka prímy

            Do galérie Návšteva hasičskej zbrojnice boli pridané fotografie.

          • Girl's day 2018

          • 26. apríla sa žiačky sexty a septimy zúčastnili medzinárodnej akcie Girl's day konanej na Technickej univerztite v Košiciach pod záštitou projektu Aj Ty v IT. Foto z akcie galérii.

          • Workshop KR ZŠR v Rožňave

          • Žiacka školská rada pri Gymnáziu v Dobšinej sa aktívne zúčastňuje aj činnosti KR ŽŠR Košice. Je to rada, v ktorej zasadajú dvaja žiaci z jednotlivých okresov a navzájom tlmočia problémy, ktoré trápia žiakov zo škôl ich okresu. Následne o tom diskutujú a snažia sa nájsť riešenie. Za náš okres zastupujú : Jessica Stoklasová a Zoltán Huszka. Dna 6.4.2018 usporiadala KR ZŠR workshop v Rožňave, na ktorom sme na prvej časti stretnutia rozprávali o sebe, spoznávali sa, robili rôzne aktivity a v druhej sa konala diskusia a následne sme rozoberali aké problémy riešia žiaci na svojich radách v ich škole a ako by mala fungovať ideálna školská rada. Žiaci Gymnázia Dobšiná si uvedomujú dôležitosť študentských organizácií a radi spolupracujú s podobne zanietenými ľuďmi, ktorí sú milí a vedia vytvoriť príjemnú pracovnú atmosféru. Získané poznatky z workshopu v Rožňave predložia svojim kolegom ŽŠR na gymnáziu a zahrnú ich do programu aktivít v budúcom školskom roku.

          • Chemická olympiáda

          • Naši kvartáni Sarah Šmelková a Daniel Wágner preukázali na chemickej olympiáde nielen svoje teoretické vedomosti, schopnosť logicky myslieť ale aj praktické zručnosti. Ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa ďalších úspechov.

          • Marec plný súťaží na Gymnáziu v Dobšinej

          • Marec – mesiac knihy. Marec – príchod jari, prebúdzanie života, prvé snežienky.  Marec – Medzinárodný deň žien, Deň učiteľov. A u nás na gymnáziu, marec – mesiac súťaží. So súťažami sa totiž roztrhlo vrece…  Športové, umelecké, vedomostné…Veď posúďte:

            Naši primáni a sekundáni vytvárali na hodinách výtvarnej výchovy veľkonočné dekorácie. Ich úsilie a tvorivosť priniesla ovocie a získali sme 3.miesto na veľkonočnej výstavke v Dobšinej. Naši športovci nás reprezentovali na viacerých súťažiach, v basketbale a vybíjanej dievčat na okresnom kole,  na veľkonočnom  florbalovom  turnaji  zmiešaných družstiev.

            Úspešne nás reprezentovali aj naši kvartáni Sarah Šmelková a Daniel Wágner na okresnom kole chemickej olympiády. S matematickou pytagoriádou si hravo poradil Miroslav Herčka (3.miesto na okresnom kole).  A to že máme na škole skvelých matematikov dokazuje aj fakt, že matematického klokana riešila viac ako polovica študentov školy.

            Náš septimán Marian Turic získal 5.miesto na krajskom kole biologickej olympiády. Úspešne nás reprezentoval aj na obvodnom kole stredoškolskej odbornej činnosti  (SOČ) v Michalovciach a postúpil na krajské kolo, ktoré sa uskutoční v apríli 2018. Úspešní boli aj naši recitátori Viktória Chrenková (1.miesto) a  Miloš Macko Beluš (3.miesto) na Hviezdoslavovom Kubíne. Viki bude naše gymnázium reprezentovať na  krajskom v Michaloviach.

            Všetkým našim úspešným študentom blahoželáme. Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu a želáme veľa úspechov na ďalších súťažiach.  Poďakovanie patrí aj našim pedagógom, ktorí venujú svoj čas študentom, inšpirujú ich, usmerňujú, sú im oporou pri ceste za vytúženým cieľom.

          • Ocenený žiak

          • Dňa 20.3.2018 sa konalo v  Košiciach krajské kolo biologickej olympiády kategórie A. Náš septimán Marian Turic získal 5.miesto so svojou prácou o dentálnej hygiene. Majovi srdečne blahoželáme 😊

          • Oznam

          • GYMNÁZIUM DOBŠINÁ 

            pozýva

            všetkých rodičov a žiakov ZŠ

            na stretnutie v našej škole

            21.3.2018 o 14:00

             

            Program pre žiakov – od  14.00

            • Interaktívna angličtina a nemčina
            • Tvorivé dielne
            • Florbalový turnaj
            • PC hry, tablety
            • Hravá chémia

             

            Sprievodný program pre rodičov – môžete prísť už od 14.00

            • Ukážka materiálno-priestorového vybavenia, rozhovory s pedagógmi a žiakmi
            • O 16.00 – spoločné stretnutie rodičov - informácie o možnostiach štúdia na  8-ročnom gymnáziu,  propagácia školy formou prezentácií

            Tešíme sa na Vás!

             

          • Žijeme športom

          • 7.marca 2018 sa naše žiačky zúčastnili na okresnom kole v basketbale dievčat v Rožňave, kde obsadili 4. Miesto. Blahoželáme!!!

            K. Fedorová, V. Gecelovská, K. Horká, V. Chrenková, J. Lachová, Z. Terrajová, T. Tomášiková, K. Turicová, V. Vilimová

          • Valentínska kvapka krvi

          • V pondelok 12. februára Slovenský Červený kríž odštartoval 23. ročník celoslovenskej kampane Valentínska kvapka krvi, počas ktorej vyzýval hlavne mladých ľudí, aby darovali krv a boli tak na Valentína o kvapku lepší.  Kampaň, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc, trvala päť týždňov - od 12. februára do 16. marca 2018. Jej cieľom je podporenie bezpríspevkového darcovstva krvi a získanie nových darcov prevažne z radov mladých ľudí. Za uplynulých päť rokov sa do kampane zapojilo 130 645 dobrovoľných darcov, z toho bolo 23 420 prvodarcov.

            V rámci tejto kampane sa na našej škole urobila prezentácia u žiakov vyšších ročníkov a všetci žiaci si mohli informácie prečítať aj na tematickej nástenke. Cieľom ale neboli len teoretické vedomosti z oblasti darcovstva krvi a legislatívy, ale najmä rozhodnutie sa ísť darovať krv. Pre našu oblasť to bolo hematologicko-transfúzne oddelenie NsP Sv. Barbory v Rožňave. Keďže sa do darcovstva môžu zapojiť len dospelé osoby, túto možnosť využili 2 žiaci našej školy, ktorí už dovŕšili vek 18 rokov – septimáni Alexandra MolčanováDominik Mol. V prípade Dominika šlo  o druhé darcovstvo a  Saša sa zaradila medzi prvodarcov. Dúfame, že sa o rok zapoja do kampane znovu, svojim činom ovplyvnia aj svojich spolužiakov a rozšíria rady ľudí, ktorí nezištne darujú krv a pomôžu iným.  

          • Ocenení žiaci

          • Mimoriadny úspech našich žiakov na súťaži v umeleckom prednese poézie a prózy Kellnerova Poloma.

            Miloš Macko Beluš - 1. miesto

            Viktória Graffová - 3. miesto

            Obaja v prednese prózy v jednej vekovej kategórii.

          • Svetový deň proti rakovine

          • EURÓPSKY KÓDEX PROTI RAKOVINE

            12 spôsobov, ako si znížiť riziko rakoviny

            ________________________________________________________

            1. Nefajčite. Neužívajte tabak v žiadnej forme.
            2. Zo svojho domova spravte nefajčiarske prostredie. Podporujte nefajčiarske opatrenia na pracovisku.
            3. Udržujte si zdravú telesnú hmotnosť.
            4. Hýbte sa každý deň. Obmedzte čas strávený sedením.
            5. Zdravo sa stravujte:
            • Jedzte veľa celozrnných potravín, strukovín, zeleniny a ovocia.
            • Obmedzte vysokokalorické potraviny (s veľkým obsahom cukru a tuku) a vyhýbajte sa sladeným nápojom.
            • Vyhýbajte sa mäsovým výrobkom; obmedzte spotrebu červeného mäsa a potravín s vysokým obsahom soli.
            1. Ak pijete akýkoľvek druh alkoholu, obmedzte jeho množstvo.
            2. Vyhýbajte sa prílišnému slnečnému žiareniu – najmä deti. Chráňte sa pred slnkom. Nepoužívajte soláriá.
            3. Na pracovisku sa chráňte pred rakovinotvorným látkami dodržiavaním pokynov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
            4. Zistite, či ste doma vystavení silnému prírodnému žiareniu z radónu. Postarajte sa o to, aby sa nadmerné hodnoty žiarenia znížili.
            5. Pre ženy:
            • Dojčenie znižuje riziko výskytu rakoviny u matky. Ak je to možné, dojčite.
            • Substitučná hormonálna terapia zvyšuje riziko určitých typov rakoviny. Obmedzte jej používanie.
            1. Zabezpečte, aby sa vaše deti zúčastnili na programe očkovanie proti
            • hepatitíde typu B (novorodenci)
            • ľudskému papilomavírusu (HPV) (dievčatá)
            1. Zúčastňujte sa na organizovaných programoch skríningu rakoviny:
            • hrubého čreva (muži aj ženy)
            • prsníka (ženy)
            • krčka maternice (ženy)

             

            Web -- Leták

          • Ocenení žiaci

          • „Cena SNEHULIAKA“ za rok 2018

            24. januára 2018 sa v lyžiarskom stredisku Mlynky Gugel konali okresné preteky v zjazdovom lyžovaní, kde sa zúčastnili aj žiaci našej školy. V celkovom poradí sme boli najúspešnejšou školou v rožňavskom okrese s nasledovnými výsledkami:

            Kategória mladšie žiačky:

            Viktória Chrenková – 2. miesto         

            Kristína Horká – 3. miesto

            Kategória mladší žiaci:

            Boris Macko – 2. miesto

            Miroslav Herčka – 7. miesto

            Srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie športové úspechy!!!

    • Kontakty

      • Spojená škola, Zimná 96, Dobšiná, organizačná zložka Gymnázium, SNP 607, Dobšiná
      • 058 7941278
      • SNP 607, 04925 Dobšiná Slovakia
      • 42243271
      • 2023328241
      • Mgr. Ondrej Dovalovský
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje